Duur: 25 min / 2 personen
BAMIX® SWISSLINE MET MENGER, MULTIMES EN MAATBEKER (1L)

Een ontbijt waarmee je punten scoort op Vaderdag? Deze ontbijtburger heeft het allemaal: fluffy roerei (gemaakt met de bamix® menger), zelfgemaakte guacamole (multimes for the win), knapperige spek en gesmolten kaas. Alles tussen een lekker broodje – ideaal om de dag mee te starten als een echte koning!

Ingrediënten

Voor de ontbijtburger

» 6 plakjes ontbijtspek
» 6 plakjes oude kaas
» 4 eieren
» 2 briochebollen
» 1 eetlepel crème fraîche
» Klont roomboter
» Peper en zout

Voor de guacamole

» 2 rijpe avocado’s
» 1 knoflookteen
» Sap van een halve limoen
» Mespunt chilivlokken

Bereiding
  1. Maak eerst de guacamole. Doe de avocado’s (zonder pit en schil), knoflook en het sap van de limoen in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en pureer tot een gladde guacamole. Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout. Dek de maatbeker af met de deksel en zet apart tot gebruik.
  2. Snijd de briochebollen doormidden en rooster de snijkanten kort in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Bak daarna het ontbijtspek krokant in dezelfde pan.
  3. Doe de eieren samen met een flinke klont roomboter in een steelpan. Zet de pan op laag vuur. Steek de menger op de bamix® en meng terwijl de eieren langzaam garen – dit duurt ongeveer één minuut. Haal de pan dan van het vuur en mix nog eens met de bamix® 30 seconden. Herhaal dit proces nog een paar keer: kort verwarmen, dan weer mengen van het vuur af. Zodra het roerei bijna klaar is (zacht en lobbig), voeg je de crème fraîche toe. Meng met een spatel tot een luchtig roerei. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Stel de ontbijtburgers samen. Leg op de onderste helft van elk broodje de plakken kaas. Schep daar royaal guacamole op, gevolgd door het roerei. Maak af met het krokante spek en leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer direct.