Duur: 25 min + 20 min oventijd / 4 personen
MULTIMES – PROCESSORMOLEN
Voorjaar op je bord! Deze lamskoteletjes met witte bonenpuree, gekarameliseerde tomaatjes en gremolata zijn een echte smaakexplosie. Serveer met geroosterde aardappeltjes of een frisse salade en je hebt een perfect seizoensmaal. Met de bamix® maak je de bonenpuree en gremolata eenvoudig zelf, heerlijke smaakmakers die het gerecht helemaal afmaken. Boordevol smaak en precies zoals jij het wilt!
Voor de lamskoteletjes
» 12 lamskoteletjes, botjes schoongekrabd
» extra vierge olijfolie
» peper en zout
Voor de witte bonenpuree
» 600 g cannellinibonen
» 2 knoflooktenen
» 100 ml droge witte wijn
Voor de gekarameliseerde tomaatjes
» 250 g cherrytomaten
» 2 eetlepels balsamicoazijn
» 1 theelepel suiker
Voor de gremolata
» 10 g verse peterselie
» 1 knoflookteen
» schil van een biologische citroen

- Haal de lamskoteletjes uit de koelkast. Dep ze droog met wat keukenpapier. Leg ze in een schaal en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Doe alle ingrediënten voor de gekarameliseerde tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Karameliseer de tomaatjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cannellinibonen goed uitlekken. Snijd de knoflooktenen in plakjes. Doe wat olijfolie in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Bak de plakjes knoflook even kort aan en voeg vervolgens de uitgelekte cannellinibonen en witte wijn toe. Laat het geheel tien minuten op laag vuur pruttelen. Zet het vuur uit en steek het multimes op de bamix®. Pureer met behulp van de bamix® tot een mooie witte bonenpuree. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe voor de gremolata de blaadjes van de verse peterselie, de knoflookteen en de schil van de citroen in de processormolen. Voeg wat olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Steek de bamix® op de processormolen en pulse totdat het een mooi geheel is geworden en de peterselie fijn is gehakt.
- Verhit een grillpan of de barbecue tot middelheet vuur. Grill de lamskoteletjes twee tot drie minuten aan elke kant. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze in wat aluminiumfolie nog even vijf minuten rusten.
- Verdeel de witte bonenpuree op een schaal. Leg hier de lamskoteletjes op. Verdeel hierover de gekarameliseerde tomaatjes en maak af met de gremolata. Besprenkel het gerecht nog met wat olijfolie.