Duur: 25 min + wachttijd / 12 personen
SLICESY® MET HAKMES – MENGER – MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: tulband bakvorm met een inhoud van 2L

Kom in de kerstsfeer en zet deze feestelijke kersttulband op tafel! De kersttulband brengt direct sfeer en warmte in huis. Met dit recept maak je er eentje die nét dat beetje extra heeft. De kersttulband is gevuld met een mix van gedroogde vruchten en afgewerkt met een feestelijke icing. Ideaal als afsluiter van een gezellig diner of als zoete traktatie!

De bamix® baking box is je beste vriend voor dit bakproject. Het mixen van het beslag, het hakken van de gedroogde vruchten en het bereiden van de icing gaat moeiteloos en razendsnel. Het resultaat? Een tulband die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook heerlijk smaakt!

Ingrediënten

Voor de kersttulband

» 175 g bloem + iets extra
» 250 g roomboter op kamertemperatuur + extra om in te vetten
» 175 g witte basterdsuiker
» 5 eieren
» 1 eetlepel bakpoeder
» 1 theelepel  vanille-extract
» takje rozemarijn
» snufje zout

Voor de vulling

» 200 ml amaretto
» 150 g tutti frutti
» 75 g dadels
» 50 g gedroogde cranberry’s
» 50 g blanke rozijnen

Voor de versiering

» 150 g royal icing mix
» 18 ml water
» paar takjes rozemarijn
» paar takjes rode bessen

Bereiding
  1. Begin een dag van tevoren met de voorbereiding van de vulling. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de tutti frutti en de dadels in de SliceSy®, steek de bamix® erop en hak de gedroogde vruchten grof. Rits de rozemarijn van het takje. Herhaal hetzelfde proces met de cranberry’s, blanke rozijnen en de rozemarijn, maar hak ze niet helemaal fijn. Doe alles in een kommetje samen met de amaretto en laat het geheel een dag wellen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Doe de gewelde vruchten in een zeef en laat goed uitlekken. Doe de boter en suiker in een kom. Steek de menger op de bamix® en meng tot een luchtig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg de overige ingrediënten voor de kersttulband toe en meng tot een glad beslag. Voeg als laatste de gedroogde vruchten toe en meng ook deze door het beslag. 
  3. Kwast de tulbandvorm in met wat boter en bestrooi met wat extra bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm. Doe het beslag in de vorm en bak de kersttulband in 55 minuten gaar. Prik aan het eind van de baktijd met een satéprikker in de kersttulband om te checken of hij klaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker meekomt, is de kersttulband gaar. Haal de kersttulband uit de oven, laat hem 15 minuten in de vorm iets afkoelen en stort hem dan op een rooster om helemaal af te koelen.
  4. Maak de bamix® met menger schoon. Doe de royal icing mix en het water in een maatbeker en meng met de bamix® tot een mooie witte icing. Verdeel de icing over de tulband en garneer met wat takjes rozemarijn en rode bessen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden