Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET PROCESSORMOLEN, MULTIMES & MAATBEKER (1L)
Extra materiaal: visklem voor op de barbecue

Gegrilde zeebaars van de barbecue, geserveerd met een frisse tomatensalsa en een kruidige olijvencrumble. Alles bereid met de bamix® BBQ box – van het fijnhakken van de ingrediënten tot het maken van de olijvencrumble. Een eenvoudig, smaakvol gerecht dat perfect past bij een avond buiten koken!

Ingrediënten

 Voor de gegrilde zeebaars

» 1 hele zeebaars schoongemaakt (500 g)
» 60 g Taggiasca olijven
» 2 knoflooktenen
» halve biologische citroen
» paar takjes verse kruiden
» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Voor de tomatensalsa

» 250 g tomaten naar smaak
» 1 rode ui
» 1 knoflookteen
» 1 eetlepel kappertjes
» paar takjes verse basilicum
» paar takjes platte peterselie
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de olijvencrumble. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht). Laat de olijven uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven gedurende twee uur. Laat ze daarna volledig afkoelen en maal ze fijn in de processormolen tot een olijvencrumble.
  2. Bereid de barbecue voor op een temperatuur van ongeveer 250 graden. Maak ondertussen de tomatensalsa. Pel de rode ui en de knoflook. Snijd de tomaten in vieren en halveer de rode ui. Doe de tomaten, ui, knoflook, kappertjes en verse kruiden in een maatbeker. Gebruik de bamix® met het multimes om het geheel grof te hakken tot een salsa. Breng de salsa op smaak met olijfolie, een scheutje rode wijnazijn en peper en zout. Zet apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Snijd de citroen in plakken en plet de knoflooktenen. Spoel de zeebaars schoon onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de filet aan de buitenkant een paar keer in om gelijkmatiger garen te bevorderen. Bestrijk de vis, zowel aan de buitenkant als in de buikholte, royaal met olijfolie. Vul de buik met verse kruiden, geplette knoflook en plakjes citroen. Bestrooi de vis binnenin en aan de buitenkant met peper en zout.
  4. Klem de vis in een visklem en gril beide zijden ongeveer tien minuten in totaal, totdat de vis gemakkelijk loskomt van de graat. Serveer de gegrilde zeebaars met de tomatensalsa en olijvencrumble en garneer met wat verse kruiden.