Duur: 10 min + 60 min oventijd / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L)
Sappige, malse gegrilde kip met aromatische dragonboter en knapperige lentegroenten! Loopt het water je al in de mond? Deze combinatie is er een om te blijven maken. De boter, op smaak gebracht met verse dragon, smelt over de warme kip en geeft een heerlijke smaak. Met de bamix® en het multimes hak je de dragon en boter zo tot een romige en kruidige boter. De gegrilde kip met dragonboter en lentegroenten is een lichte en smaakvolle maaltijd die perfect past bij het voorjaar!
Ingrediënten
» 1 kip van ca. 1,5 kilo
» 350 g groene asperges
» 300 g jonge worteltjes
» 150 g roomboter op kamertemperatuur
» 3 stuks prei
» paar takjes dragon
» zout en peper

Bereiding
- Bevestig het multimes op de bamix® en verwijder de dragonblaadjes van de takjes. Doe de dragon samen met de roomboter in de maatbeker en mix tot een gladde boter.
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Vul de kip met de helft van de dragonboter en breng op smaak met zout en peper. Wrijf de rest van de boter over de buitenkant van de kip en strooi er extra zout overheen. Braad de kip 40 minuten in de oven tot de huid goudbruin en krokant is. Bedruip tussendoor met het braadvocht.
- Maak intussen de groenten schoon. Blancheer de worteltjes en prei in vijf minuten in kokend gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
- Leg na 40 minuten de groenten onder de kip en laat alles nog 20 minuten in de oven garen, zodat de groenten de smaak van de kip en boter opnemen. Voeg in de laatste 5 minuten de groene asperges toe en schep de groenten om.
- Snijd voor het serveren de kip in stukken: halveer de filets en verdeel de poten. Serveer met de groenten en schep er wat van de jus overheen.