Duur: 25 min / een flinke pot
SLICESY® MET FIJNE GLEUF & HAKMES
Extra materiaal: een gesteriliseerde glazen pot

Deze crispy chili-olie is dé smaakmaker van nu! Het is een echte gamechanger in de keuken en maakt alles lekkerder. Perfect om over noedels, rijstgerechten of zelfs een gebakken ei te lepelen. De combinatie van krokant gefrituurde sjalotten en knoflook met de geurige specerijen en pittige chili-olie zorgt voor een verslavend lekkere smaak. Met de bamix® SliceSy® maak je de sjalotten en knoflook flinterdun, zodat ze perfect krokant bakken. Even frituren, mengen met de olie en klaar! Een crunchy, pittige smaakexplosie die je echt overal bij wilt eten.

Ingrediënten


»
350 ml zonnebloemolie
» 30 g chilivlokken
» 10 knoflooktenen
» 4 sjalotten
» 4 cm gember
» 1 el sojasaus
» 1 tl suiker
» 1 tl gemalen zwarte peper
» 1 kaneelstokje
» 3 stuks steranijs
» mespunt zout

Bereiding
  1. Ontvel de sjalotten en de knoflook. Steek de fijne gleuf in de SliceSy®. Snijd de sjalotten en knoflook in flinterdunne plakjes. Steek vervolgens het hakmes in de SliceSy® en hak de gember fijn.
  2. Doe de olie in een grote pan met een dikke bodem. Voeg de fijngesneden sjalotten, knoflook en gember toe. Verwarm het geheel langzaam totdat de olie begint te borrelen. Let op: hoe langzamer, hoe beter, want zo kunnen de aromaten hun smaak nog beter afgeven. Bak de aromaten tot ze goudbruin kleuren en schep vervolgens direct uit de olie. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Doe nu de chilivlokken samen met de sojasaus, suiker, gemalen zwarte peper, het kaneelstokje, steranijs en zout in een ruime kom. Verwarm de olie opnieuw tot het flink heet is en begint te dampen en giet vervolgens over de ingrediënten. Roer kort en laat helemaal afkoelen.
  4. Voeg als de olie helemaal is afgekoeld de gefrituurde sjalot, knoflook en gember toe. Haal het kaneelstokje en de steranijs eruit. Bewaar in een gesteriliseerde pot met deksel in de koelkast.