Duur: 10 min + 60 min wachttijd / 4 personen
MULTIMES – MENGER – MAATBEKER (1L)

Zin in een heerlijk romig dessert zonder schuldgevoel? Deze vegan chocolademousse bewijst dat je geen slagroom nodig hebt voor een volle, zijdezachte textuur. De geheime ster van de chocolademousse? Avocado! Samen met pure chocolade en een beetje plantaardige slagroom tover je in een handomdraai een luchtige mousse op tafel. Met de bamix® mix je alles moeiteloos tot een fluweelzacht geheel. Een intens chocoladeachtige mousse die net zo lekker smaakt als de klassieke versie – maar dan nét wat gezonder!

Ingrediënten

» 3 rijpe avocado’s
» 100 g pure chocolade + iets extra voor de garnering
» 75 ml plantaardige slagroom
» 3 eetlepels ahornsiroop
» 2 eetlepels cacaopoeder
» 1 theelepel vanille-extract
» snufje zout

Bereiding
  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe het vruchtvlees van de avocado’s samen met de plantaardige room, cacaopoeder, ahornsiroop, vanille-extract en een snufje zout in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en mix tot een gladde mousse. 
  2. Steek de menger op de bamix® en meng de gesmolten chocolade door de mousse. Verdeel de chocolade avocadomousse over vier glaasjes en zet minimaal één uur in de koelkast om op te stijven. 
  3. Rasp voor het serveren wat extra pure chocolade over de chocolade avocadomousse.