De geschiedenis van bamix®

› 1950
 Het product 'staafmixer' wordt voor het eerst omschreven in een patent. Voor de Zwitser Roger Perrinjaquet een wereldprimeur.

› 1953
De heren Springler en Geschwend richten de firma ESGE op, de 7 werknemers produceren op dat moment nog kleine elektromotoren, zagen en fietssteunen.

› 1954
Perrinjaquet verkoopt het patent op de staafmixer aan Springler en Geschwend en in november van dat jaar wordt in Zwitserland het productiepatent voor bamix® gedeponeerd. De naam bamix® is samengesteld uit de Franse keukentermen 'Battre' en 'Mixer'. Dan begint ook de productie in Duitsland.

› 1955
Op de industriemesse in Hannover, Duitsland beleeft de bamix® zijn eerste beursdeelname.

 1957
De firma Bodart, specialist in het verkopen van keukentoebehoren op beurzen, maakt kennis met bamix®. De heer Walter Bodart wil wel een keer proefdraaien op een beurs in Valkenburg.

› 1959
Als een verkoop try-out in Zweden en Noorwegen een megaverkoop opbrengt besluit Walter Bodart te starten met een vaste vertegenwoordiging voor beide landen.

› 1960
In Mettlen, Zwitserland wordt in een voormalige textielfabriek uit 1906 begonnen met de productie van bamix®. Tot op heden wordt de bamix® nog altijd op deze plek geproduceerd.

› 1961
De Engelse markt wordt aangeboord met groot succes. Engeland zal jarenlang bamix® belangrijkste afzetmarkt zijn.

 1961
De bamix® ondergaat een restyle; de bamix® krijgt een ergonomische handgreep en de schakelaar bovenop verdwijnt. In dite tijd een wereldprimeur.

› 1962
De miljoenste bamix verlaat een van de onder bamix®-licentie producerende fabrieken.

› 1963-1971
Na een verkoopdaling verkopen Springler en Geschwend hun bedrijven en licenties aan het Amerikaanse elektroconcern General Electrics. De Amerikanen proberen de markt vlot te trekken en centraliseren de bamix®-productie op twee plaatsen.

› 1971
General Electrics besluit vele van zijn ondernemingen van de hand te doen. Onderhandelingen vinden plaatst met de belangrijkste klant, de heer Bodart, hij zorgt voor 60% van de productieafname. De heer Bodart koopt de licenties en de vestiging in Mettlen. Zijn bedrijfsfilosofie is: eerst kwaliteit, dan kwantiteit-, -op slechts één product focussen-, zo klein mogelijke bestuursorganismen.

 1974
Introductie van bamix® in Zuid-Afrika

 1984
bamix® bestaat 30 jaar en wordt inmiddels verkocht in 56 landen verspreid over 5 continenten.

› 2014
bamix® zal dit jaar 60 jaar bestaan!

 

 

 

 

 

› 2016
bamix® introduceert de ColorLine. De gekende kwaliteit van de SwissLine wordt in een modern jasje gestoken. Er komen maar liefst 12 nieuwe kleuren bij. Met deze innovatie bereikt bamix® opnieuw een jonger publiek. 

› 2017
Bij bamix® staat men niet stil. In 2017 ontwierp men opnieuw een top-product: de Baby Box. Met de baby box richt bamix zich op een nieuwe markt. Vele (groot)moeders kochten een bamix om de voeding van hun (klein)kind met zorg te bereiden. De bamix werd van generatie op generatie doorgegeven. Dit jaar besloot bamix om met deze verhalen aan de slag te gaan en ontworpen zij de baby box, speciaal voor babyvoeding.

© 2012 - 2018 WEBSHOP Bodart bamix | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel