Reparatie en garantie

Zo nu en dan krijgen wij de opmerking te horen dat bamix®een levenslange garantie geeft op alle machines. Deze informatie is niet juist. bamix®heeft nooit en zal nooit een levenslange garantie geven.

Op een bamix® van vóór 2012 zit een garantie van 1 jaar op de machine en 5 jaar op de motor. 
Op een bamix
®  gekocht vanaf 1 januari 2012 geven wij een garantie van 2 jaar op de machine en 10 jaar op de motor.
Bij horecagebruik 2 jaar garantie op de motor.

 

Bamix Nederland beschikt over een eigen reparatieafdeling.
Wij streven ernaar de reparatie binnen 2 weken te hebben uitgevoerd. U hoeft dus niet lang zonder bamix® te zitten.

fotorep50.jpg

Reparatie Voorwaarden

Bij reparatie wordt uitgegaan van de klachten die door de klant zijn opgegeven. Indien geen duidelijke klachten zijn opgegeven worden alle door de monteur geconstateerde gebreken/fouten hersteld.

De reparatieprijs wordt vastgesteld op basis van het arbeidsloon excl. BTW, de eventueel te gebruiken onderdelen en indien nodig de eventuele verzend- en/of administratiekosten.

Op verzoek van de klant geeft Bodart Bamix BV een prijsopgave, de kosten voor een prijsopgave bedragen € 15, -

Als bij onderzoek blijkt dat de reparatie hoger zal zijn dan € 50,- excl. BTW en verzendkosten, dan vind de reparatie pas plaats na toestemming van de klant (bij schriftelijke prijsopgave is ook een schriftelijke bevestiging van klant noodzakelijk om tot reparatie over te gaan).

De klant kan eventueel van verdere dienstverlening door de reparateur afzien en eventueel gedemonteerde apparaten worden in overleg met cliënt gedeeltelijk of geheel weer gemonteerd. De klant betaalt dan alleen de onderzoekskosten (incl. BTW en eventuele administratiekosten en verzendkosten).

Indien niets anders is afgesproken, wordt er bij reparatie uitsluitend gebruik gemaakt van nieuwe onderdelen, of, wanneer dit met de klant is besproken, ruilonderdelen (occassions).

Een reparatie zal op een zodanige wijze worden uitgevoerd, dat het apparaat weer volledig aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften voldoet. Indien dit niet mogelijk is zal de monteur dit aan de klant meedelen en het apparaat niet repareren en afkeuren voor verder gebruik.

De reparateur is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies en uiterlijk zichtbare schade aan de apparaten welke worden aangeboden voor reparatie, alsmede voor verlies van toebehoren en accessoires.

Na reparatie ontvangt de klant een reparatiebon inhoudende een korte omschrijving van de verrichte werkzaamheden en de vervangen onderdelen.

Reparatiefacturen dienen vooraf betaald te worden, na ontvangst van de betaling zal de machine retour worden gezonden.

Adres reparatie zendingen

Bodart BV
Prinsengracht 242
1016 HE Amsterdam

Garantie

U kunt aanspraak maken op garantie indien u in bezit bent van de originele door Bodart Bamix BV afgegeven aankoopbon c.q. factuur tezamen met de bijbehorende garantiekaart. Met de bon en garantiekaart heeft u recht op 2 jaar garantie op de door u gekochte bamix® en 10 jaar garantie op de motor na datum van aankoop, mits deze is gekocht vanaf 1 januari 2012. Voor horecagebruik is de garantietermijn 2 jaar.

Onder garantie vallen eventuele fabricagefouten. De garantie is beperkt tot kosteloze vervanging of herstel van onderdelen.

Een beroep op garantie wordt alleen door Bodart Bamix BV in behandeling genomen indien u dit beroep indient binnen 14 dagen nadat u de tekortkoming heeft geconstateerd.

Ieder recht op garantie vervalt indien:

  • Wanneer er door u of namens u wijzigingen in of reparaties aan de geleverde zaken zijn aangebracht door anderen.
  • Er sprake is van onzorgvuldig gebruik van de artikelen.
  • De artikelen worden gebruikt voor andere doeleinden dan het bedoelde gebruik.

Bodart Bamix BV garandeert reparaties van defecte artikelen binnen 2 weken uit te voeren behoudens calamiteiten.

© 2012 - 2018 WEBSHOP Bodart bamix | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel